Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s ,,unčínským Řepkou´´ - Miroslavem Pokorným

13. 2. 2016

Už třetí týden probíhá zimní příprava. Jak zatím zvládáš náročné tréninky?

 

Přípravu si myslím, že zvládám dobře. Je to hodně o běhaní a posilování a tak to má v zimě bejt. Konečně po dlouhé době můžu chodit na každý trénink, snad to bude vidět v zápasech.

 

Dokonce si v poslední době začal chodit do fitka. Kdo nebo co tě k tomu přivedlo?

 

Ano, začal. Snažím se chodit pravidelně, ale moc nedodržuju stravu, takže mi to je k ničemu :-D. A na cvičení jsem se dal asi proto, že nejsem spokojený s tím, jak vypadám. Ale rád jím, bude to boj :-D

 

Pochlubíš se nám, kolik zvedáš na bench nebo na dřep? Předháníte se s Novisem nebo Horysem, který taky rádi chodí do fitka?

 

Váhy ti neřeknu, protože sám nevím, ale moc to není. Nejsem zase blázen, abych se tam odrovnal. A určitě se s nikým nepředháním, ale jsem strašně rád, že taky chodí.

 

Na podzim si nastřílel 4 branky a seš druhý nejlepší střelec Unčína. Na Stanleyho ztrácíš 5 branek. Věříš, že ho na jaře překonáš?

 

Udělám pro to maximum. Ale raději moje branky vyměním za body pro Unčín.

 

První jarní zápas odehrajeme v Soběchlebech. Je v našich silách sehrát vyrovnanější zápas nebo dokonce bodovat?

 

Ano, myslím si, že máme velkou šanci u nich uspět. Hřiště bude po zimě hrozné, což si myslím, že vyřadí některé jejich hráče. A ano, máme na to hrát s nimi vyrovnaný zápas.

 

Máš proti ,,Houskám´´´větší motivaci, protože ti dělaly velký problémy s přestupem do Unčína?

 

Vždycky tam je motivace větší, vlastně jsem hrál na podzim poprvé proti nim a vůbec se mi to nepovedlo, takže musím koukat jen dopředu, zapomenout co bylo a snažit se pomoci týmu. Přestup radši nebudu komentovat….

 

Tví známí ví, že na hřišti seš občas nervák. Polepšíš se někdy, nebo to je do konce života?

 

Vím, že jsem blázen a vždy si říkám že se polepším, ale asi mě už znáte no… :-D Ted si na to budu muset dát obzvlášť pozor.

 

Dokážeš spočítat, kolik červenejch karet si dostal během kariéry?

 

Joo, to mě provází celou kariéru. Už od žáku až doteď. Myslím si, že něco kolem 12…

 

 Jak bys zhodnotl náš první půlrok v 1.B třídě? Se kterým soupeřem se ti hrálo nejlíp a se kterým nejhůř?

 

Hodnocení...no vše se to asi zlomilo v Benešově, každy ví proč.. To byl pro mě nejhorší zápas. A nejlepší asi Podluží a Přestanov. A ještě k tomu hodnocení: kdyby mi někdo řekl před sezonou, že budeme mít 19 bodů, tak mu řeknu, že je blázen. Všichni víme, že my máme na to uhrát s každým dobrý výsledek.

 

Je velkej rozdíl mezi okresem a 1.B třídou?

 

Určitě ano. V okresu to bylo maximálně o 5 kvalitních týmech . B třída je rychlejší a někdy i důraznější. Týmy jsou všechny vyrovnané a to jde i vidět na tabulce.

 

Na hřišti patříš k největším srdcařům. Máš i mimo hřiště oblíbenej klub, kterýmu naplno fandíš?

 

Určitě mám. Hodně fandím Chelsea a Realu Madrid, ale asi spíše fandím jednotlivcům a to je José Mourinho a Cristiano Ronaldo.

 

Zůstaneš v Unčíně do konce kariéry nebo by si to chtěl zkusit ještě někam vejš?

 

Těžko říct co bude, momentalně na víc nemám, ale chci na sobě pořádně zamakat a chtěl bych něco ještě určitě zkusit. Je mi 24, ještě nějaký ten čas snad mám. Můj sen by byl si kopnout někde v Německu, i když vím, že to tam je úplně někde jinde. Unčín je jako moje rodina a všem chci strašně moc poděkovat za to, že můžu bejt v týmu plným skvělých kamarádů fotbalistů a lidi kolem, co nám strašně pomáhaj. A ano, určitě kariéru ukončím právě tady v Unčíně.

 

Ať se hraje v létě nebo v zimě, v Krupce nebo někde venku, vždycky musíš mít jedenáctku. Proč zrovna tohle číslo?

 

Toto číslo jsem si vybral už v D dorostu v Ústí, kde jsem prožil nejlepší roky fotbalu a s ním jsem tam hrál každý zápas. Je to moje šťastné číslo a pokud to bude možné, budu s ním hrát pořád.

 

Děkujeme za rozhovor